Úvod » Sezóna 2014/2015

jak na Javory?

publikováno 13.02.2015 (aktualizováno 15.02.2015)

Pánové, tenhle interní materiál dostali před druhým zápasem čtvrtfinále playoff všichni hráči, kteří byli na soupisce. A světe div se, ono to vážně fungovalo. Rozhodnutí stáhnout sestavu na dvě lajny a zodpovědně bránit + pokyny od Petersona = přesvědčivé vítězství Válce 9:4! Javoři hráli zase v sedmi lidech a bylo vidět, že když důsledně bráníme a mazácky napadáme (to bylo vážně dobrý - Jurek, Vožungr, Cukoun byli jak vosy) dokážeme jim vnutit náš styl hry a ne se naopak jejich hře přizpůsobit (jako to bylo v posledních dvou zápasech). Nyní zveřejňujem taktiku i pro všechny ostatní...ono kdyby to nefungovalo, tak byste se nám ještě vysmáli :)

Takže stav série 1:1 a v sobotu 21.2. se rozhodne o postupu! Bohužel nemůže Peterson :( A potřebujeme opět vyřešit rébus - necháme to na dvě kvalitní pětky? Nebo postavíme tři útoky?

Předběžná nominace musí kopírovat poslední zápas:

gólman?

Mišel-Honzin, Milan F.-Jozan

Pery - Vožungr - Jurek, Cukoun - Špacír - JD

varianta se třemi útoky:

Mišel - Stenly, Milan F.-Jozan

Pery - Vožungr - Jurek, Cukoun - Špacír - Hrub, JD - Honzin - ???

tak co na to říkáte? pište do diskuze, na rozmyšlení máme celý týden...

 

Váleček jak čajíček.

Posledních pár zápasů se mi nelíbí hra Válce, tak sem se rozhod napsat Vám pár věcí, který vidim z prostoru mezi 3 tyčema. A byl bych rád kdyby ste si je vzali k srdci hned v dalším zápase, protože to muže bejt letos náš poslední. 

Javoři, i když v minimalistický sestavě, jsou takticky vyspělejší, jako tým líp bruslej a maj přesný pasy, což nám dělá veliký problémy. Ale i lepší tým se dá porazit a vyřadit a protože to neurvem kvalitou a nesmyslnym tlakem v posledních 15 minutách, musíme to urvat taktikou a do ní se musí zapojit každej hráč v sestavě, jinak dopadnem zase jako ve čtvrtek a v zápasech před tim. 

Budu se snažit to nacpat do co nejsrozumitelnějších bodů.

1. Obsazování útočících hráčů v našem obranym pásmu. Pokud jsme v zádu v plnejch, proč dostáváme tolik gólů z prostoru mezi kruhama? špatně obsazujem hráče, hrajeme puk a ve chvíli kdy se honíme za pukem už jsme o krok pozadu za soupeřem. 

-> řešení je dvojí a vlastně jedno - obsadit si hráče, nehrát puk, ale hráče, protože puk sám o sobě nám gól nedá. Každej si musí přebrat jednoho hráče a toho si hlídat, pokud se točej a nechcem hrát osobku, tak si musíme přebírat hráče ve vymezenym prostoru, ale každej musí bejt nalepenej na jednoho hráče a toho bránit, tim znemožníme Javorům jejich dobrou kombinaci v našem obranym pásmu a nestane se, že si obránce vybruslí mezi kruhy a ještě bude mít dost času na to se dvakrát podívat kam mi dá gol. 

2. Založení našeho útoku. V tom si myslim, že moc problém nemáme, platí, že útočníci by neměli čekat na přihrávku staticky na červený nebo modrý čáře, protože pokud to udělá dostane obránce pod tlak, ubíráte mu každou sekundu jednu možnost na nasměrovat přihrávku do prostoru na Vás a potom ztuhne někde vzadu na brankový čáře a tzv nemá komu, napadající hráč má potom lehkou práci a obránci nezbyde nic jinýho, než to poslat po dřevech na statickýho hráče vpředu. Toho si vetšinou hlídá obránce, kterej mu pak bez větších problémů puk sebere. konec útoku.

-> řešení: útok se musí hejbat, bruslit a když nahrávku nedostane napoprvé, tak to prostě otočim a udělám ten oblouk na naší modrou znova a ne že se budu rozčilovat, že sem tu první nahrávku nedostal, to nepomuže nikomu a vy uplně vypadnete ze hry. 

3. Největší problém vidim v kombinaci v útočnym pásmu. Proč nedáváme góly jinak, než ze samostatnýho nájezdu Karla nebo Cukouna?

Protože hrajem strašně na náhodu v útočnym pásmu, přihrávky jsou z 90 procent bez toho, aniž bychom věděli komu nahráváme, tohle muže dělat sehranej tým, kterej na 99procent ví, že tam ten spoluhráč bude, ne my. Přihráváme nepresně, pomalu a do těžkejch pozic. Nejenom, že z toho většinou ani nevystřelíme, ale co hůř, obráncům Javorů stačí ty puky absolutně bez práce sbírat v prostoru mezi kruhama a ihned ty puky adresovat na brejkový hráče, na který naši obránci absolutně nereagujou, protože to mnohdy ani tak rychle nejde. 
Jinak javoři nehrajou, protože jim to stačí, každej jejich brejk je po našem poloodevzdanym puku v jejich obraným pásmu. 

-> řešení: vetší klid a souhra, nenahrávat na náhodu, přesnější přihrávky na kterou si počkáte, než jí dáte, vybruslování si do prostoru a zase pohyb, pokud stojíte na místě ste ze hry.

Věřim, že pokud se z tohole poučíme, mužem vyhrát v sobotu, v úterý i celou ALLH. Válci zdar a nikdy jinak! :-) 
Peterson

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil jozan | 18.02.2015 17:44
návrh na sobotu zde:
http://www.hcuvaly.banda.cz/kalendar/21-02-2015/
Osobní profil capo | 17.02.2015 11:35
Má pravdu Peterson.
a jestli 2 nebo 3 pětky ať rozhodně předseda, mě je to jedno (ne že bych si rád nezahrál)
Osobní profil capo | 17.02.2015 11:31
"puk sám o sobě nám gól nedá"
si ještě povíme...
Osobní profil Jarry Kremy | 16.02.2015 22:29
Kluci ještě jednou gratulace! Pěkná práce.

S Petersonem souhlasím, často si to prohráváme sami.

Jen doplňuju ještě jednu záležitost: střídání. Střídáme tak blbě, mě nevyjímaje, že na střídačce často mrzneme a nedostaneme se při třech útocích do tempa. To bylo vidět i při památném zápase s Lyšákama, kdy se nás sešlo horko těžko jen deset a nebyli jsme v nějak extra sestavě, ale vyhráli jsme. Protože jsme byli v tempu.

Můj názor na hru v play off je tedy jasný, stáhněte to na dvě pětky. A volba není dvě kvalitní pětky/tři nekvalitní útoky, protože jak tak koukám všechny tři útoky jsou ok, spíš jde o to tempo, jak píšu výše. Tak budu v sobotu držet palce.
Osobní profil jozan | 15.02.2015 19:29
nesnižuj výkon Válce Maťo!
zaprvé hráli místo těch tří mazáků mladý pušky (dokonce měli ještě na kalhotách čísla a reklamy), takže kvalita Javorů byla srovnatelná a zadruhé jsme hráli vážně dobře!
Osobní profil Sabovčík | 15.02.2015 16:05
...a div se Javorom neprišli ich 3ja najlepší strelci - Linda, Rys a Klaban a Válec vyhrál

Držím palce v sobotu!
Osobní profil Vozungr | 13.02.2015 22:38
Petre, mas pravdu. Par golu jsme dali i z napadani, ale je jich malo...Musime slapat kazdy za sebe i za kazdeho druheho, ktery treba propadl, nebo ho hrac obehral. Proste se doplnovat, hlavne klid pri rozehravce....Pokud se zkazi, nenadavat a hlavne bruslit..Tesim se na zapas a vim, ze zitra Valec zvitezi !! Zdar Valci !!

Aktualita

Hokej v Říčanech - léto 2021
Ahoj,  nabízím v pondělí od 18:00 Říčany na velkém ledě; brankáři jsou oba, rozhodčí je taky, aktuální úroveň taková akorát pro válec. Chybí nám dnes ...

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz